Hrvatski English German Italian

Volonterske aktivnosti u mjesecu svibnju

Objavljeno: 02.05.2015 15:11:02

U prostorijama VCSB-a 29. travnja 2015. godine održan je sastanak volontera.

Mjesec svibanj je uvijek prepun brojnih aktivnosti, kada je volontiranje u pitanju, pa tako i ovaj put planiramo brojne volonterske akcije, koje su na sastanku predstavljene te je dogovoren način njihova provođenja. Od većih akcija ističemo tri manifestacije u kojima ćemo sudjelovati i za koje je potrebna volonterska pomoć.

Prva od njih je sudjelovanje u obilježavanju Europskog tjedna u danima od 5. do 9. svibnja 2015. godine. Sredinom mjeseca uključujemo se u veliku akciju pod nazivom ˝Hrvatska volontira˝, koju organizira Hrvatska mreža volonterskih centara, a provode ju regionalni i lokalni volonterski centri te udruge na području cijele države. Pred sam kraj mjeseca otvorit ćemo vrata centra za sve zainteresirane građane i potencijalne volontere kroz manifestaciju pod nazivom Dani otvorenih vrata udruga.

Jedna od točaka dnevnog reda su bile i redovne aktivnosti centra pa je tako bilo govora o volontiranju u Zlatnom cekinu, kao i u ostalim udrugama i ustanovama u kojima volontiramo. Dogovorena je i sljedeća radionica na Odjelu za dječje bolesti Opće bolnice ˝Dr. Josip Benčević˝, za koju uvijek postoji veliki interes volontera.

Ovim putem zahvaljujemo svim volonterima koji su se odazvali ovom sastanku, a posebna zahvala ide profesorima i učenicima volonterskih klubova srednjih i osnovnih škola koji, uz svoje radne i školske obveze, pronalaze vremena za volontiranje i podržavanje akcija VCSB-a.

Mudra izreka kaže da ˝Ono što činimo za sebe, umire s nama, dok ono što činimo za druge ostaje besmrtno˝. Pozivamo vas da se pridružite našim akcijama, jer volontere uvijek trebamo, i tako ostavite svoj besmrtni trag u ovom vremenu.