Hrvatski English German Italian

Pred-edukacija

Objavljeno: 23.02.2015 20:43:01

 Danas, 23. veljače 2015. godine, u dvorani Zlatnog cekina – poliklinike za rehabilitaciju djece u Slavonskom Brodu, održana je  pred-edukacija o upravljanju volonterima u sklopu projekta ˝Mreža socijalnog volontiranja Brodsko-posavske županije˝.

 Projekt „Mreža socijalnog volontiranja Brodsko-posavske županije“ financiran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007.-2013.,  u okviru poziva za dostavu projektnih prijedloga Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga; ugovorno tijelo posredničke razine I je Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, dok funkciju ugovornog tijela posredničke razine II obnaša Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. Nositelj projekta je Zlatni cekin – poliklinika za rehabilitaciju djece; partneri na projektu su Volonterski centar Slavonski Brod i Udruga slijepih Brodsko-posavske županije. Asistenciju i podršku pri prijavi i provedbi projekta pruža Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda.

 Jedna od projektnih aktivnosti predviđa kreiranje institucionalnog okvira radi promicanja volontiranja u Brodsko-posavskoj županiji. Slijedom navedenog, tijekom uvodne konferencije projekta svečano je potpisana Povelja o učlanjenju u „Mrežu socijalnog volontiranja Brodsko-posavske županije“ , a u sklopu gore spomenute pred-edukacije održano je i formalno potpisivanje Sporazuma o partnerstvu, čime su sudionici i službeno postali članom ˝Mreže socijalnog volontiranja Brodsko-posavske županije˝.

 U sklopu navedene pred-edukacije g. Dalibor Vašarević, ispred Volonterskog centra Slavonski Brod, je sudionike uveo u pojmove volontiranja, ukazao na prava i obveze organizatora volontiranja te pokazao značajke nove web stranice www.vcsb.hr.

 Isto tako su prilikom ove pred-edukacije zaprimljene prijave za 5-dnevnu edukaciju o upravljanju volonterima koja će se održati od 26. – 27. veljače 2015. godine i od 2. – 3. ožujka 2015. godine.