Hrvatski English German Italian

Edukacija - upravljanje volonterima

Objavljeno: 26.02.2015 14:45:17

U prostorijama Zlatnog cekina održana je prva od pet edukacija "upravljanje volonterima". Edukaciji se odazvalo više od dvadeset volontera različitih udruga s područja Slavonskog Broda i Brodsko - posavske županije. Riječ je o volonterima koji imaju od jednog mjeseca pa do cijelog desetljeća iskustva u dragovoljnom radu u različitim područjima društveno korisnog rada.

Edukacija za organizacije civilnog društva radi uključivanja volontera u pružanje socijalnih usluga u njihovoj ingerenciji.
Obuku provodi udruga Zagebinfo iz Zagreba, a radionice su zamišljene kao interaktivno druženje i stjecanje znanja kroz teroriju, te primjenu naučenog u konkretne situacije animacije i motivacije volontera, edukacija i upravljanje volonterskim potencijalima, potrazi za sponzorima i donatorima, odnosima s medijima..
 
Primjena praktičnih znanja usvojenih u prva dva dana radionice, vježbala su se u izravnoj interakciji polaznika s konketnim slučajevima, poput situacija u kojima se trebaju tražiti sponzori za donacije, pisanje projekata, motivacija volontera za aktivnosti udruge, odnosi s medijima.
Analizirano je stanje u Hrvatskoj glede vrednovanja rada volontera, posebice u usporedbi s iskustvima u razvijenim državama svijeta.