Hrvatski English German Italian

Volontiram, Cijenim Svoju Budućnost

Potpisivanjem Ugovora između Volonterskog centra Slavonski Brod s Ministarstvom socijalne politike i mladih krenula je krajem srpnja provedba projekta pod vodstvom Lea Komarice u suradnji s Ines Margeta, administratoricom na projektu, ali i svim volonterima VCSB-a, i naravno našim voditeljem.

Jednogodišnji projekt pod nazivom "Volontiram, Cijenim Svoju Budućnost" je prvi projekt u kojem je VCSB nositelj, a partneri su: Grad Slavonski Brod, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Osijek - dislocirani studij Slavonski Brod, Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod, tri osnovne škole: OŠ „Vjekoslav Klaić“ Garčin, OŠ Sikirevci, OŠ „Ivan Meštrović“ Vrpolje te općine na čijem se području nalaze navedene škole. Projektom su osigurana sredstva za provođenje brojnih aktivnosti kojima se promovira volontiranje. Važan dio odnosi se na pomaganje djeci u učenju – konkretno, pružanje instrukcija iz nastavnih predmeta hrvatski jezik i matematika, djeci iz obitelji iz sustava socijalne skrbi. Od ostalih aktivnosti u projektu se nalaze: edukacija volontera o volontiranju, edukacija organizatora volontiranja, promocija Potvrde o kompetencijama stečenim volontiranjem, osnivanje volonterskih klubova, uređenje i opremanje prostorija Volonterskog centra, organizacija javne tribine o volontiranju, organizacija „Volonterijade“ te radionice kulturnog sadržaja.
Radom stručno osposobljenih volontera pomaže se djeci u učenju s ciljem povećanja samopouzdanja i smanjenja osjećaja socijalne isključenosti kod djece, istovremenim promicanjem ideje o volontiranju.
 
Vrijednost projekta je 120 tisuća kuna, a projekt se provodi do kraja srpnja 2016. u ukupnom trajanju od 12 mjeseci.