Hrvatski English German Italian

Volonteri - snaga Vrapčića

Projekt "Volonteri - snaga Vrapčića" u svojim aktivnostima obuhvaća pomoć teže oboljelima od psihičkih poremećaja, ali i nekoliko volonterskih akcija uređenja udruge. Projekt traje ukupno 12 mjeseci, a omogućit će tematske edukacije namijenjene vodstvu udruga, opremanje udruge za proširenje djelovanja, i osiguravanje ponude socijalnih usluga koje udruga do sada već nudi.

Ovaj projekt se provodi u partnerstvu  s Volonterskim centrom Slavonski Brod i njegova vrijednost je  199.284,02 kuna.

Natječaj „Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj“ za cilj ima ojačati kapacitete organizacija civilnog društva aktivnih u lokalnim zajednicama, a sklopu natječaja za financiranje je odobren ukupno 41 projekt koji će se provoditi u 17 županija, čime će se pridonijeti većoj regionalnoj ujednačenosti distribucije i financiranja rada organizacija civilnog društva u Hrvatskoj.

Svečanu dodjelu organizirali su Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, a projekt je potpisala predsjednica udruge Vrapčići, Dubravka Ergović Novotny, dr.med., spec. psihijatar.