Hrvatski English German Italian

U Volonterskom centru održana javna tribina o volonterstvu

Objavljeno: 27.11.2015 10:46:24

Sinoć je u prostorijama Volonterskog centra održana javna tribina na temu volontiranja. Uz uvodne pozdrave voditelja Centra Dalibora Vašarevića i voditelja projekta "Volontiram, Cijenim Svoju Budućnost" Lea Komaricu, nazočnima su se obratili:

  • psiholog Lidija Mioč koja je održala predavanje  "Psihosocijalne i psihofizičke karakteristike volontiranja“ (poliklinika „Zlatni cekin“)
  • volonteri: Anđa Valić (udruga „Bogatstvo u nama“), Čedo Todorović (Romski centar za promicanje i zaštitu ljudskih prava), Željko Pudić (Društvo multiple skleroze BPŽ) i Adela Hamzić (Udruga slijepih BPŽ), koji su svojim izlaganjima govorili o vlastitom volonterskom iskustvu
  • volonterka Ivana Magdić koja je održala predavanje „Volontiranje kao način života“

Nakon predavanja sudionici su imali priliku postavljati pitanja i uključiti se u raspravu.

Naposljetku, zaposlenici Volonterskog centra Leo Komarica i Ines Margeta dodijelili su zahvalnice uz slikanje vrijednim dugogodišnjim volonterima.

Ono što je ostalo na samom kraju, a što drugo, nego riječi zahvale voditelja u ime organizatora svima prisutnima, a osobito vrijednim volonterima koji to uistinu i zaslužuju.

Poruka lokalnoj zajednici glasi - volontirajte! Dobrobit koja se time čini je neizmjerna, jer pomoć osobama u potrebi je najveće dobro.