Hrvatski English German Italian

Poziv na Hrvatska volontira 2015

Objavljeno: 13.04.2015 09:57:56

Aktivnosti koje planirate provesti ove godine bit će moguće prijaviti isključivo putem online baze volonterskih aktivnosti
Manifestacija “Hrvatska volontira” ove će se godine održati od 18. do 23. svibnja 2015. u sklopu projekta “Prema punim potencijalima – Volontiranje osnažuje ljude i zajednice”, a uključit će veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje.

Ove Vas godine ponovno pozivamo da volontirate s nama – bilo da se radi o već postojećim, redovnim aktivnostima Vaše organizacije ili o nekim novim aktivnostima koje će pratiti glavne poruke. Ovogodišnjom manifestacijom želimo podsjetiti sve nas koliko dobroga volontiranje donosi svakom pojedincu, zajednici u kojoj živi, a time i društvu u cjelini. Volonteri jesu pomagači,  ali su oni i pokretači i nositelji pozitivnih promjena te graditelji zajednica u kojima se osnažuju pojedinci i ima sve manje  „gladnih“ i ranjivih. Brojni su živi dokazi oko nas da se kroz volontiranje razvija niz osobnih i profesionalnih kompetencija koje nam osiguravaju bolje i lakše snalaženje u raznim poslovima i u našoj svakodnevnici. Volontiranjem stečene kompetencije potrebne su i korisne za aktivno sudjelovanje u društvu, veću zapošljivost te osobni razvoj.
 
Hrvatska mreža volonterskih centara i Mreža mladih Hrvatske organiziraju manifestaciju Hrvatska volontira kojom se na nacionalnoj razini nastoji mobilizirati velik broj organizatora volontiranja i volontera kako bi se istaknuo ogroman značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni i vrednuje.
 
Projekt "Prema punim potencijalima – Volontiranje osnažuje ljude i zajednice" provodi Mreža mladih Hrvatske u partnerstvu s Volonterskim centrom Zagreb i Sveučilištem u Rijeci. Opći cilj projekta je doprinijeti socijalnoj i ekonomskoj koheziji u zajednicama diljem Hrvatske kroz uključivanje većeg broja volontera i podizanje kvalitete volonterskih programa unutar organizacija mladih i onih koji rade s mladima. Organizaciju i provedbu manifestacije podržavaju i donatori projekta: Europska unija koja financira projekt te Ured za udruge Vlade RH i Ministarstvo socijalne politike i mladih.
 
Aktivnosti koje planirate provesti ove godine bit će moguće prijaviti isključivo putem online baze volonterskih aktivnosti koju je VCZ izradio u suradnji sa studentima Fakulteta organizacije i informatike Varaždin. Ova internetska aplikacija iznimno je jednostavna i funkcionalna. Upute za korištenje možete preuzeti ovdje . Molimo vas da pažljivo pročitate prije korištenja internetske aplikacije.
 
Registraciji i prijavi volonterskih aktivnosti možete pristupiti na sljedećoj poveznici: http://www.hrvatska.volontira.vcz.hr Planirane volonterske aktivnosti u sklopu manifestacije Hrvatska volontira potrebno je prijaviti/unijeti u bazu najkasnije do 06. svibnja 2015. Unesene informacije činit će objedinjeni popis koji će kao takav biti dostupan javnosti na nacionalnoj i lokalnoj razini.
 
Iako različite, volonterske aktivnosti povezuje isti cilj – promovirati volonterske programe različitih organizacija te vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca! Organizatori manifestacije osigurat će promotivne materijale poput letaka, plakata, naljepnica i internetskih bannera za potrebe promocije događanja svakom prijavljenom organizatoru volontiranja.
 
Ukoliko ćete prilikom planiranja aktivnosti prepoznati potrebu za podrškom oko pronalaska volontera ili ćete trebati pomoć oko korištenja baze volonterskih aktivnosti, slobodno možete kontaktirati:Volonterski centar Slavonski Brod / Dalibor Vašarević / volonterskicentarsb@gmail.com / 098/954-8104
 
Radujemo se što imamo priliku zajednički graditi zajednicu koja može i želi više! Prepoznajemo da vođeni vrijednostima kao što su uzajamnost, povjerenje, pripadnost i osnaživanje, volontiranjem doprinosimo općem dobru slobodnom voljom i zadovoljavamo ljudsku potrebu za sudjelovanjem u društvu!


Podsjetnik na prošlogodišnju manifestaciju Hrvatska volontira 2014
Video uradak prošlogodišnje manifestacije