Hrvatski English German Italian

Održana Mala olimpijada u sklopu provedbe „Aktivni roditelji za aktivnu zajednicu“

Objavljeno: 23.05.2016 13:57:21

CTR - Razvojna agencija Brodsko-posavske županije u suradnji s partnerima (LAG Posavina, Općina Brodski Stupnik i Volonterski centar Slavonski Brod) provode projekt "Aktivni roditelji za aktivnu zajednicu" koji je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2007.-2013. Edukacijama koje se provode u sklopu projekta, nastoji se unaprijediti vještine i znanja 90 nezaposlenih roditelja koji tijekom provedbe projekta imaju mogućnost zbrinjavanja djece u igraonicama s programima usmjerenim prema intelektualnom, kreativnom i psihološkom razvoju djeteta.

Do sada je u sklopu provedbe proveden čitav niz aktivnosti, a jedna od njih je i Mala olimpijada koja je u organizaciji CTR-a i partnera, održana dana 21. svibnja 2016. u Podcrkavlju. Mala olimpijada okupila je više od 200 natjecatelja dobi od 3 do 6 godina te toliki broj roditelja i gledatelja koji su s velikim ponosom bodrili male natjecatelje.

Na događanju je sudjelovalo 10 odgojnih skupina, od čega su tri skupine bile gostujuće, a to su natjecatelji iz udruge Leptir; skupina Bubamara iz Velike Kopanice, skupina Pčelica iz Oprisavaca te skupina Mrav iz Donjih Andrijevaca. U ulozi domaćina bila je skupina Tigrići iz Podcrkavlja. Svaka natjecateljska skupina je sudjelovala u igrama koje su bile prilagođene njihovoj dobi: bunar (tradicijska igra), slaganje baturica, tačke (tradicijska igra), ubacivanje loptice u kanticu, provlačenje kroz tunel i sl., koje su uvježbali s odgojiteljicama kroz sportski program igraonica.

Kristina Čeliković, voditeljica i predsjednica Udruge za djecu "Bubamara" istaknula je kako se kroz ovo natjecanje kod malenih sudionika razvija osjećaj zajedništva, tolerancije, suradnje, timskog rada i pružanja potpore.

Mališani su za svoj trud nagrađeni medaljama i peharima, za što nisu mogli skriti veliko oduševljenje, radost i ponos.

 

Izvor: http://ctr.hr/vijest/odrzana-mala-olimpijada-u-sklopu-provedbe-aktivni-roditelji-za-aktivnu-zajednicu-76