Hrvatski English German Italian

Donacija školskih pernica iz Munchena

Objavljeno: 22.06.2016 18:31:07

Kada smo prije nekoliko dana pokrenuli akciju prikupljanja školskih torbi za pomoć djeci iz socijalno i materijalno ugroženih obitelji, nismo ni slutili da bi odaziv mogao biti ovoliko dobar niti da će ova akcija prijeći granice naše domovine.
Sinoć nam je iz Njemačke, Hrvatske katoličke župe München, stigla velika donacija školskih pernica za djecu osnovnih škola. Zahvaljujući krizmenicima župe koji su pokazali veliko srce, ove će školske godine čak 104 djece dobiti nove pernice za početak školske godine, što će biti olakšanje za kućne budžete njihovih roditelja.


Volonterski centar će odabrati djecu kojoj će biti darovane pernice, torbe, školski pribor i školski udžbenici, u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Slavonski Brod te osnovnim školama na području grada i županije s kojima smo već ranije ostvarili kvalitetnu suradnju.
Veseli nas kada god nas netko podsjeti koliko dobrih ljudi ima na ovom svijetu i zašto se uopće bavimo volonterskim radom. Još jednom velika hvala fra Anti i fra Filipu iz Hrvatske katoličke župe München.


Dobrotvorna akcija prikupljanja torbi i pribora traje sve do 15. srpnja te svoje donacije možete donijeti u prostore Volonterskog centra, Petra Krešimira IV/2.