Hrvatski English German Italian

IZVJEŠĆE AKCIJE "Podijeli radost - pokloni torbu˝

Objavljeno: 14.09.2016 14:51:23

Svjesni teške gospodarske i socijalne situacije u kojoj živimo krajem školske godine 2015./2016. odlučili smo još jednom akcijom pomoći našim sugrađanima koji žive sa skromnim prihodima i imaju slabe materijalne uvjete. Pokrenuli smo dobrotvornu akciju ˝Podijeli radost - pokloni torbu˝ koja je trajala od 15. lipnja do 15. srpnja 2016. godine.
Akcija je osmišljena nakon što nam je odobren projekt ˝Dobrota u nama i oko nas˝, financiran od strane OTP banke, u sklopu kojeg smo dobili 5.000,00 kn za kupovinu školskog pribora. Od građana, škola i roditelja čija su djeca prerasla školske torbe ili koji su se iz nekog drugog razloga odlučili kupiti novu torbu za svoje dijete uspješno smo prikupili 30 školskih torbi. Također, pristigla nam je velika donacija iz Katoličke župe u Münchenu, čiji su nam krizmenici poslali 100 pernica.
Krajem kolovoza i početkom rujna prikupljene donacije i paketi školskog pribora su podijeljeni djeci iz osnovnih škola: ˝Sikirevci˝, ˝Vjekoslav Klaić˝ iz Garčina, ˝Vladimir Nazor˝, ˝Đuro Pilar˝ i ˝Hugo Badalić˝ te djeci iz obitelji korisnika Centra za socijalnu skrb. Ukupno je u akciju bilo uključeno 98 učenika, od čega je njih 58 dobilo pakete školskog pribora.
Ovim se putem zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovoj velikoj akciji!