Hrvatski English German Italian

˝KRUH ZA POSLIJE˝ IDE DALJE

Objavljeno: 29.09.2016 14:01:48

 S veseljem vas obavještavamo da se proširuje broj pekarnica koje se uključuju u akciju ˝Kruh za poslije˝. Povodom nadolazećih Dana kruha i zahvalnosti te usred teške gospodarske situacije u Slavonskom Brodu, odlučili smo proširiti popis prodavaonica gdje se može preuzeti ˝kruh za poslije˝.

Podsjećamo akcija „Kruh za poslije“ akcija je koju u Zagrebu pokreću sestre Bionda još sredinom 2013. godine. U Slavonski Brod stiže u prosincu te iste godine, a sve zahvaljujući suradnji Volonterskog centra, Portala dobrote i brodskih pekara. Dosad je u akciji sudjelovalo 6 pekarnica: Brod, Maralushaj, Dora, Iskra, Pracny, Grabovac s ukupno 10 prodajnih mjesta.

Postupak je jednostavan - osoba koja želi pomoći treba platiti određeni pekarski proizvod i napomenuti da ga ostavlja za osobe u potrebi „za poslije“. Proizvod će tako biti spremljen za osobu u potrebi koja ga može uzeti. Kako se ova humana akcija ne bi zloporabila, dobro je što su sami prodavači i vlasnici pekara upoznati sa situacijom u svojoj sredini te poznaju osobe kojima je pomoć zaista potrebna.

Od listopada 2016.godine navedenim pekarnicama priključuju se još tri, a to su: Mrvica, Janković i Tolić sa ukupno 9 novih prodajnih mjesta.

Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje, koji mogu, da se uključe u akciju pomoći onima koji nemaju. Jer nitko od nas ne zna što mu donosi sutra.